in

Troje stranaca pokušalo ući u Hrvatskoj lažnim PCR testovima

Foto MUP

Bujska je policija prijavila još tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave.

U petak, 19. ožujka oko 14.30 sati, na granični prijelaz Plovanija pristigao je automobil Chrysler, austrijske registarske oznake, u kojem su se nalazili 36-godišnja austrijska državljanka i 33-godišnji austrijski državljanin. Nakon što su pokazali negativne nalaze PCR testa, policijski službenici su posumnjali u njihovu vjerodostojnost te su obavili provjere i utvrdili kako je 33-godišnjak dan ranije na društvenoj mreži pronašao primjerak negativnog nalaza PCR testa te je izradio krivotvorene nalaze za sebe i 36-godišnjakinju.

Istog dana oko 16 sati na granični prijelaz Kaštel pristigao je Volvo, slovenske registarske oznake te je 18-godišnji slovenski državljanin policijskim službenicima pokazao negativan nalaz PCR testa, no obavljenim provjerama sa zdravstvenom ustanovom, koja je navodno obavila testiranje, utvrđeno je kako se radi o krivotvorenom nalazu.

Protiv troje stranih državljana podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je u ponedjeljak istarska policija.

Istra Inspirit predstavljen u sklopu radionice Kreativni turizam u Vukovaru

Teško ozlijedio suvozača zbog prebrze vožnje