in

U 24 sata čak 3 naleta na divljač u Kašteliru, Rovinju i Puli

Ilustracija

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

U posljednja 24 sata na području Rovinja, Pule i Poreča zabilježena su tri naleta na divljač.

Prvi slučaj zabilježen je 18. listopada oko 23.20 sati u naselju Kokuletovica, kada je 20-godišnjakinja  automobilom Seat, pulske registarske oznake,  naletjela na divlju svinju koja je uginula te ju je preuzeo lovočuvar. Idućeg dana oko 7.30 sati na Premanturskoj cesti u Puli 38-godišnjakinja je automobilom  naletjela na divlju svinju, koja se nakon nesreće udaljila. I treći slučaj zabilježen je  oko 10.45 sati na području Općine Kaštelir-Labinci, gdje je 30-godišnjak teretnim automobilom VW Caddy, pulske registarske oznake, naletio na srnu, koja je uginula. Preuzeo ju je preuzeo lovočuvar.

U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta. Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Policija napominje da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

U Hrvatskoj 890 novih slučajeva, preminula najmlađa žrtva Covida dosad – imala je 33 godine

Požar u Vodnjanu podmetnut? Policija istražuje što se dogodilo