in

U Dajli i Pazinu vlasnici kažnjeni jer su njihovi ljubimci bez nadzora napali tuđe pse

Ilustracija MUP

Policija je jučer zabilježila dva događaja držanja životinja bez nazora, zbog čega su prekršajno sankcionirani vlasnici pasa. Prvi slučaj zabilježen je oko 10.30 sati u Dajli kraj Novigrada, kada je pas mješanac, kojeg je 51-godišnjak držao bez nadzora, dotrčao do psa njemačkog špica, kojeg je na povodcu šetao 48-godišnjak, te ga je ugrizao.  

Drugi slučaj evidentiran je oko 16 sati u Ulici Vladimira Gortana u Pazinu, kada je 40-godišnjakinja neoprezno držala psa bull terijera koji joj je pobjegao pa je u Muntriljskoj ulici ugrizao psa zlatnog retrivera, kojeg je na povodcu šetala 25-godišnjakinja.

Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a o događajima je policija obavijestila nadležne veterinarske inspekcije.
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.


Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno).  

Izvor Policijska uprava istarska  

policija traka mjesto nesreće

UMAG: U Ungariji eksplodirao projektil raketnog bacača M-57

Foto Policijska uprava istarska

U Istri se obilježava Dan ružičastih majica