in

U Gedićima uhvatili pijanog vozača, drugom 10.000 kuna kazne zbog jurnjave Ipsilonom

Foto MUP - Ilustracija

U dane vikenda, od 8. do 10. srpnja, na području Policijske uprave istarske evidentirana je 21 prometna nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a deset osoba lake tjelesne ozljede.

U nedjelju,  10. srpnja u 19.20 sati, u mjestu Gedići u Općini Tar-Vabriga, u kontroli prometa zaustavljen je teretni automobil VW Caddy, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1.62 promila u krvi. Vozač je isključen iz prometa te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 10. srpnja u 18.15 sati na Istarskom ipsilonu, dionica čvor Baderna – čvor Medaki, policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke Mazda, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji se kretao vozilom brzinom od 189 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i izrečena mu je  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 490 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 23 vozača i pet vozila. Utvrđen je 301 prekršaj, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 85 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 40 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 48 prekršaja
  • ostali prekršaji – 110 prekršaja

Foto MUP

Mlada vozačica teško ozlijeđena – Sletjela s ceste zbog prevelike brzine

Foto Grad Poreč

POREČ: Vikend obilježili tango, jazz koncerti, izložba i padobranski skokovi