in

U hotelskoj sobi u Novigradu našli oružje. Evo što su još našli pretragom plovila i kamp prikolice

Foto Grad Novigrad

Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske

Policijski službenici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim njemačkim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, policija je postupajući po dojavi, u hotelskoj sobi u Novigradu pronašla vatreno oružje za koje je utvrđeno da se radi o startnom revolveru s pripadajućim streljivom kojeg je 60-godišnji njemački državljanin neovlašteno prepravio u vatreno oružje kategorije A koje je zakonom zabranjeno i za koje nema dozvolu.

Također, temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga kamp prikolice i plovila osumnjičenog, u kojima su pronađene dvije puške i tri pištolja s pripadajućim streljivom te osam bočica metadona za koje je utvrđeno da ne posjeduje liječničku dokumentaciju, pa se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni njemački državljanin je u večernjim satima 10. studenog uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, objavila je istarska policija 12. studenog 2023.

policija traka prometna nesreća

U Istri teško ozlijeđen motociklist. Sudario se s autom

Foto Turistička zajednica grada Novigrada - Gradska uprava na Velikom trgu

Grad Novigrad plaća umirovljenicima dopunsko zdravstveno osiguranje. Nekima sve, nekima pola