in

U Istri uhvaćen razbojnik: Počinio dvije teške krađe, prijetio i uznemiravao maloljetnike

Ilustracija MUP

Policijski službenici utvrdili su da je muškarac počinio dva razbojništva, ali i još dva kaznena djela

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela razbojništva te kaznena djela prijetnja i povreda djetetovih prava. Muškarca se sumnjiči da je 3. srpnja u blizini benzinske postaje u Šijani u Puli prišao 38-godišnjaku te mu uz prijetnju da će ga fizički napasti otuđio više desetaka eura iz novčanika, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Također je utvrđeno kako to nije prvi put da je osumnjičeni presreo 38-godišnjaka i tražio novac. Nekoliko dana ranije ga je, također u blizini benzinske postaje u Šiani, zaustavio i pretražio ne bi li pronašao novac. Kako bi ga umirio i spriječio napad, oštećeni mu je ponudio kupiti hranu i piće, na što je počinitelj pristao.

Osim što ga se tereti da je počinio dva razbojništva, policija je utvrdila kako je 30-godišnjak počinio i kaznena djela prijetnje i povrede djetetovih prava, s obzirom da je početkom lipnja prijetio maloljetnim osobama u Puli, a jednu od njih je i uznemiravao.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas ujutro, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je policija 5. srpnja 2023.

Foto Tanja Kocijančić

Istra: Armonike Zad kaštela u subotu u Žminju. Čekaju vas baluni, rašpe, šetepaši, polke…

Nesreća nedaleko Varvara - Trostuki sudar - Snimio čitatelj

Trostruki sudar na ulazu u Poreč izazvao vozač s 2,13 promila. Jedna osoba ozlijeđena