in

U jednom danu pet naleta na divljač na području Poreča, Labina, Buzeta i Buja

Ilustracija - Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Istre jučer je evidentirano pet naleta na divljač te policija ponovno poziva vozače na oprez.
Prvi slučaj evidentiran je 6. prosinca oko 7 sati u Bonacima kraj Poreča, kada je 62-godišnjak upravljao automobilom Kia, pulske registracijske oznake te mu je na kolnik istrčala srna koja je nakon udara uginula. Oko 18.30 sati 66-godišnjakinja je automobilom Ford, pulske registracijske oznake, na cesti Labin – Koromačno udarila u divlju svinja koja je nakon udara  uginula. Potom je oko 22.25 sati na cesti Poreč – Tar,  33-godišnjak automobilom VW, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja se potom udaljila.

Oko 23.15 sati 40-godišnji slovenski državljanin je upravljao automobilom Mercedes, slovenske registracijske oznake, iz smjera GP Plovanija u smjeru Buja te je prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila. Posljednji slučaj evidentiran je oko 23.25 sati na cesti Lupoglav – Buzet, kada je 54-godišnjak automobilom BMW udario u srnu koja se potom udaljila.

Brigu o uginuloj divljači preuzela su nadležna lovačka društva.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 7. prosinca 2022.

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

U Vrsaru besplatne radionice o ribljoj prehrani, mikroplastici i ribarskim alatima

poreč

POREČ: Lažni djelatnik hotela tražio ga plaćanje rezervacije smještaja