in

U kući koju adaptira našao eksploziv i detonatorske kapisle

Foto Policijska uprava primorsko-goranska

Policija upozorava građane da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju

Rovinjska je policija 3. veljače zaprimila dojavu građanina da je prilikom adaptacije kuće u Rovinju pronašao predmete koji nalikuju na eksploziv.
O događaju su odmah obaviješteni djelatnici protueksplozijske jedinice, koji su pregledali mjesto događaja i utvrdili da se radi jednom kilogramu privrednog eksploziva i dvije elektronske detonatorske kapisle. Pronađeni eksploziv policijski službenici su uklonili s mjesta događaja i uništili kontroliranom eksplozijom.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Također pozivamo građane koji posjeduju eksplozivna sredstva, oružja ili streljivo da ih predaju policiji, bez ikakvih sankcija. Navedena sredstva mogu predati u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija” te na taj način učiniti svoj dom sigurnijim. Građani ne bi trebali donositi eksplozivna sredstva ili oružje osobno u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome mogu obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu preuzeti oružje.

Pune ruke posla zbog pijanih vozača: U Poreču s preko 2 promila vozili auto i električni tricikl

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Uhićen zbog dilanja raznih droga i provale u golf