in

U Lovrečici i Puli uhitili pijane vozače – Jednom dozvola ukinuta zbog negativnih bodova

Ilustracija MUP

U dane vikenda, od 5. do 7. studenoga, na području Policijske uprave istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobom i šest nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Kao što je i najavljeno, policijski službenici provodili su pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača, a najveće koncentracija alkohola utvrđena je kod 40-godišnjeg vozača, kojeg su policijski službenici zaustavili 7. studenoga oko 16 sati u Ulici Veruda. Vozač je upravljao automobilom Audi, pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 2.09 promila te je uhićen, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, danas će ga privesti nadležnom sudu.

Osim njega, policijski službenici zaustavili su još jednog vozača koji je bio pod utjecajem alkohola od 1.87 promila, a kojem je zbog počinjenja prometnih prekršaja oduzeta vozačka dozvola jer je u razdoblju od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova. Njega su policijski službenici zaustavili 7. studenoga oko 23.35 sati u Ulici Slanik u mjestu Lovrečica kako upravlja automobilom Hyundai, čakovečke registracijske oznake. Uhitili su ga te će ga danas privesti nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policajci su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 554 vozača, a iz prometa su isključili 23 vozača i 13 vozila. Utvrdili su ukupno 254 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 135 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 30 prekršaja
  • nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
  • ostali prekršaji – 46 prekršaja.

prometna nesreća motor

Motociklist teško ozlijeđen – Prednost mu oduzeo 74-godišnji vozač teretnog vozila

metal bakar krađa policija mup staro željezo

Traže se lopovi u Puli i Čabrunićima: Sve češće krađe metalnih predmeta, električnih kablova, dijelova vozila…