in

U Novigradu pronađen topnički projektil koji je uništen, u Puli policiji predana lovačka puška

Foto MUP

Policija podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija

Pulskoj policiji jedan građanin je 26. veljače dragovoljno predao lovačku pušku i deset komada lovačkih patrona, dok je istog dana na području Novigrada pronađen topnički projektil, kojeg su protueksplozijski djelatnici uništili kontroliranom eksplozijom.

Policijska uprava podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.
Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 28. veljače.

Dan ružičastih majica u porečkim srednjim školama

droga marihuana policija mup

POREČ: Izazvao požar dok je palio smeće, pa mu našli drogu