in

POREČ: Izazvao požar dok je palio smeće, pa mu našli drogu

Foto MUP

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon što je 17. listopada prošle godine 47-godišnjak na poljoprivrednom zemljištu na području Poreča zapalio otpadni materijal i izazvao požar, na mjesto događaja izašli su vatrogasci i policajci te se prilikom postupanja osjetio snažan miris marihuane.

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu i pronašli oko 801 gram zelene biljne materije, za koju je vještačenjem potvrđeno da se radi o marihuani. Također su pronašli i predmete namijenjene proizvodnji droge te druge predmete za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela.

Nakon što je prouzročio požar, 47-godišnjak se udaljio te je za njim bila raspisana potraga. Policijski službenici uhitili su ga 27. veljače te su nad njim proveli kriminalističko istraživanje.

Budući da je utvrđena sumnja je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Također je utvrđeno kako je počinio i prekršaj iz Zakona o požaru te je policija podnijela obavijest Odjelu inspekcije Službe civilne zaštite Pazin, objavila je istarska policija 28. veljače.

mup pušta policija

U Novigradu pronađen topnički projektil koji je uništen, u Puli policiji predana lovačka puška

Velika pobjeda porečke Istre protiv Plitvica