in

U Poreču prevaren mladić: Htio unajmiti stan preko oglasa. Sad nema ni stan ni novac

Foto Policijska uprava istarska

Nakon što je oštećeni uplatio predujam i prvu ratu za najam stana, počinitelj je uklonio profil s društvene mreže

Porečka policija zaprimila je jučer, 17. listopada, prijavu o prijevari čija je žrtva bio 24-godišnjak koji je uplatio predujam i prvu ratu za najam stana u iznosu od više stotina eura, da bi naknadno shvatio da se radi o prijevari.

Naime, muškarac je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas i s ciljem dogovaranja najma oglašenog stana, putem aplikacije, posredstvom svoje djevojke stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja ga je uputila na navodnog vlasnika stana. S navodnim vlasnikom stana je potom dogovorio uvjete najma te je putem međunarodne poštanske uplatnice uplatio predujam, kao i prvu ratu najma, nakon čega više nije mogao stupiti u kontakt s tom osobom, s obzirom je profil koji je objavio oglas uklonjen s društvene mreže.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192, objavila je istarska policija 18. listopada 2023.

Detalj s otvorenja Butige u Kašteliru - Foto Tanja Kocijančić

Poziv za proizvođače Općine Kaštelir-Labinci: Neka vaši proizvodi postanu dio ponude Butige

ne diraj fotku

Razbojstvo u Istri: Ukrao mu novčanik, pa ga s prijateljem istukao