in

Poziv za proizvođače Općine Kaštelir-Labinci: Neka vaši proizvodi postanu dio ponude Butige

Detalj s otvorenja Butige u Kašteliru - Foto Tanja Kocijančić

Općina Kaštelir-Labinci iznimno je ponosna na svoj ruralni identitet i ovdašnju domaću proizvodnju, a kaštelirska prodavaonica Butiga, svečano otvorena ovog ljeta, nastala je sa željom da fantastični proizvodi kaštelirskog kraja ljudima budu dostupni cijelu godinu.

Jednako tako postoji želja da se proširi postojeća ponuda u Butigi, pa se pozivaju svi proizvođači s područja Kaštelira i Labinaca da se pridruže ovoj lijepoj priči te da i njihovi domaći proizvodi postanu dio asortimana ove doista posebne prodavaonice. Dakle, imate li nešto domaće i autohtono, a želite da dođe na police Butige, javite se u Turističku zajednicu Općine Kaštelir-Labinci na broj telefona 052/463-140, na mail info@kastelir-labinci.com ili dođite osobno u TZ.

Butiga je osmišljena zajedničkom suradnjom Općine, Turističke zajednice Kaštelir-Labinci i Poljoprivredne udruge Vitis te nije samo mjesto kupovine, već i mjesto koje oživljava kulturu, tradiciju i identitet Kaštelira i Labinaca. Kroz proizvode koji se nude u trgovini svi imaju priliku istražiti autentične okuse, mirise i umjetnost ovdašnjeg kraja.

Projekt je ujedno prilika da se podrže lokalni OPG-ovi i drugi proizvođači kroz direktnu kupnju od njih, čime se zapravo kupci povezuju s ljudima koji stoje iza svakog proizvoda. Butiga, dakle, predstavlja snažnu podršku lokalnoj proizvodnji i sjajan je primjer koji pokazuje kakve izvrsne ideje i projekti mogu nastati kad se ide putem razvoja održivog turizma, što je u Općini Kaštelir-Labinci jedan od osnovnih postulata funkcioniranja.

-Stoga se iskreno nadamo da će se lokalni proizvođači kaštelirskog kraja odazvati u što većem broju i da će naša Butiga postati još bogatija, sadržajnija i posebnija, piše u priopćenju Turističke zajednice općine Kaštelir-Labinci.

Foto Konjički klub Istra

U Barbanu Finale Croatia Cupa i Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u endurenceu. Velik uspjeh Nicol Šverko i Kadira

Foto Policijska uprava istarska

U Poreču prevaren mladić: Htio unajmiti stan preko oglasa. Sad nema ni stan ni novac