in

U Poreču uzgojio 59 stabljika marihuane vrijednih više od 200.000 kuna

Foto MUP

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je danas PU istarska.
Naime, policijski službenici su temeljem operativnih saznanja da se bavi uzgojem marihuane jučer, 6. kolovoza oko 14,45 sati,  u Poreču uhitili 44-godišnjeg muškarca.
Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga kuće i poljoprivrednog zemljišta na području Poreča gdje je pronađeno 59 stabljika indijske konoplje različitih visina od 33 do 272 cm, ukupne težine 10 kilograma.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac početkom travnja  ove godine započeo saditi marihuanu s ciljem daljnje preprodaje.

Pronađena droga je oduzeta te će biti dostavljena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na više od 200.000 kuna. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni muškarac će tijekom današnjeg dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. 

Vandali opet “rasturili” parkić u Brčićima kod Nove Vasi

VABRIGA: 3. PLIVAČKI MARATON u Santa Marini 9. kolovoza – prijave u tijeku