in

Vandali opet “rasturili” parkić u Brčićima kod Nove Vasi

Dječji parkić u Brčićima kod Nove Vasi opet je bio meta divljačkog ispada vandala. Sve su dječje sprave razbijene, tako da se mališani više ne mogu igrati.

Tko je to učinio i zašto ne zna se, ali pozivaju s čitatelji da jave ako nešto znaju, ako su vidjeli ili čuli. Jedino što se zna je da onaj tko to radi – očito više puta – nije svjestan da popravak moraju platiti svi građani. Očito da netko ima višak negativne erergije i da ga kod kuće roditelji nisu odgojili kako treba.

Pitali smo u Gradu Poreču što će poduzeti, odnosno zna li se tko je to učinio. Vele da su slučaj prijavili policiji.

-O navedenoj šteti su gradski komunalni odjel obavijestili iz Mjesnog odbora Nova Vas. Referent odjela izašao je na teren i dao nalog za popravak, a prijava o učinjenoj devastaciji bit će podnijeta i policiji.

Još jednom podsjećamo da se sanacija i popravak uništene imovine plaćaju se iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča, a umjesto popravaka bilo bi naprednije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima. Stoga Grad upućuje apel građanima da sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju javnu imovinu prijave policiji ili komunalnim redarima, doznajemo od glasnogovornice Vedrane Valić.

FEŠTA OD PEDOĆI u Santa Marini 9. i 10. kolovoza uz MLADENA GRDOVIĆA i KLAPU RIŠPET

U Poreču uzgojio 59 stabljika marihuane vrijednih više od 200.000 kuna