in

U Puli i Umagu vozili s više od 2 promila. Dobili su istu kaznu

Foto Policijska uprava istarska

Umaška je policija 25. veljače oko 11,15 sati u Ulici Komunela zaustavila i kontrolirala teretni automobil Ford krapinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Poradi objektivnih okolnosti koje su upućivale na to da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici su alkotestirali muškarca i utvrdili da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,02 promila. Muškarac je smješten u posebne prostorije policije te mu je izdan prekršajni nalog.

Prometna je policija 26. veljače oko ponoći u Koparskoj ulici u Puli zaustavila i kontrolirala osobni automobil Peugeot pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, utvrđeno je kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Muškarac je smješten u posebne prostorije policije te mu je izdan prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 27. veljače 2023.

Naime, kako su iz MUP-a objavili, tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 442 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 208 prekršaja, među kojima je najviše bilo onih zbog nepropisne brzine i nekorištenja pojasa. U dane vikenda, od 24. do 26. veljače,  na području Policijske uprave istarske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih je jedna završila sa lakše ozlijeđenom osobom, dok su četiri završile s materijalnom štetom.

Foto Policijska uprava zadarska

POREČ: Policija oduzela auto i uhitila vozača. Nije nikad položio vozački, nije se vezao, odbio testiranje…

NE KORISTITIT Kriminal - Ilustracija Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

HZZO upozorava na masovnu prevaru. Žele ukrasti osobne podatke