in

HZZO upozorava na masovnu prevaru. Žele ukrasti osobne podatke

Kriminal - Ilustracija Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKI zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je upozorenje zbog masovnih pokušaja krađe podataka koji su zabilježeni jučer, 26. veljače 2023. Prenosimo njihovo priopćenje.

“Obavještavamo osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) da je u nedjelju 26. veljače 2023. godine s lažnih adresa poput info@hzzo-portal.com poslan veliki broj mailova s pokušajem krađe podataka.

Upozoravamo kako smo u saznanju da je u tijeku tzv. „phishing“ kampanja, odnosno pripremne radnje radi počinjenja prijevare u kojoj se napadači lažno predstavljaju kao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Molimo građane ukoliko su primili bilo koji zahtjev sa sadržajem o “obračunavanju i odobrenom povratu troškova za zdravstvenu zaštitu u iznosu od 116,19 eura” te molbom za “skeniranje QR koda” da ne odgovaraju i da ga zanemare.

Poruku je dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati, a u slučaju da je došlo do incidenta i nastanka štete za primatelje poruke slučaj treba prijaviti MUP-u i nacionalnom CERT-u putem linka https://www.cert.hr/onama/kontakt/.

Još jednom ističemo da HZZO nije građanima slao nikakve poruke o povratu novca na način da je potrebno dostaviti broj bankovne kartice, datum njezina isteka i CVV. HZZO je poduzeo sve potrebne korake da zaustavi daljnje pokušaje lažnog predstavljanja i pokušaje krađe podataka.”

Foto Policijska uprava istarska

U Puli i Umagu vozili s više od 2 promila. Dobili su istu kaznu

WINE EnoGASTRO Vip Event Novigrad 2022.

NOVIGRAD: WINE Eno Gastro VIP event u petak. Od ulaza do radionica – sve besplatno za sudionike