in

U strašnim uvjetima držao dva vuka i 67 pasa. Uhićen je

Foto Pixabay - ilustracija

Policajci su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela ubijanja ili mučenja životinja te uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti, objavila je danas policija.

Jučer je muškarac uhićen i doveden u službene prostorije te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, objavila je policija i dodala da je u slučaj uključena i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, koja obavlja inspekcijski nadzor i poduzima mjere iz svoje nadležnosti.

Našli 67 pasa i dva vuka

Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima, objavila je policija.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana, vozila i prostora, a o događaju je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede, stoji u priopćenju.

Policija navodi kako osnovano sumnja da je 64-godišnjak u Splitu ilegalno posjedovao dva vuka, mužjaka i ženku, koji su strogo zaštićena vrsta.

Od neutvrđenog datuma do 27. ožujka držao je i 67 pasa različitih pasmina, koje je zanemarivao s obzirom na njihovo zdravlje i smještaj, te im je ograničavao kretanje na način da im je uzrokovao bol, patnju i ozljede, čime je ostvario obilježja kaznenih djela uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i ubijanja ili mučenja životinja, objavila je policija.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 64-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, stoji u priopćenju policije, prenosi Index.hr.

Foto Umjetnička škola Poreč

PONOVNO ZAJEDNO u Poreču: Još jedan izvrstan koncert bivših učenika Umjetničke škole

Foto Grad Novigrad

Novigrad dočekuje Uskrs ukrašen velikim pisanicama diljem grada