in

U šumi kod Ponte Portona našao sedam bombi. Evo što je policija napravila

Foto: Policijska uprava istarska

Policija poziva  građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, već da ih predaju u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”

Umaška policija s ispostavom Buje jučer oko 17 sati zaprimila je dojavu da su u šumi između naselja Ponte Porton i Kostajnice pronađena dva predmeta nalik na eksplozivne naprave.

O događaju su odmah obaviješteni djelatnici protueksplozijske jedinice Rijeka koji su pregledali mjesto događaja i preuzeli sedam ručnih bombi, koje su uništene na mjestu događaja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju, objavila je istarska policija 12. ožujka 2023.

Foto - Ilustracija MUP šuma auto stabla

U šumi posjekao veliku količinu drva na Učki. Policija ga je otkrila

Foto Gradska knjižnica Novigrad - Cittanova

NOVIGRAD: Predavanje i predstavljanje knjige “Gdje misli nestaju” Damira Šanteka u knjižnici