in

NOVIGRAD: Predavanje i predstavljanje knjige “Gdje misli nestaju” Damira Šanteka u knjižnici

Foto Gradska knjižnica Novigrad - Cittanova

Gradska knjižnica Novigrad poziva na putopisno predavanje i predstavljanje putopisne knjige Gdje misli nestaju  autora Damira Šanteka u srijedu 15. ožujka 2023. u 19 sati.

Knjiga „Gdje misli nestaju“ uzbudljivo je putovanje do mjesta na zemlji koja su tek rijetki posjetili. Sastoji se od 34 putopisa u kojima nas autor upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba. Knjigu je 2022. objavila nakladnička kuća Mozaik knjiga.

O autoru

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u Strojarstvu, Polimerima, PC Chipu, EGE, infoTRENDU, WIN INI i Gospodarskom listu. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. Radio je kao menadžer radio u bankarskom sektoru, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.

Intervju s autorom pročitajte ovdje:

https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/teska-ozljeda-mu-je-srusila-nogometne-snove-ali-i-promijenila-zivot-nekada-mi-je-tesko-vjerovati-sto-vidim-15313369

Foto: Policijska uprava istarska

U šumi kod Ponte Portona našao sedam bombi. Evo što je policija napravila

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u ponedjeljak 13. ožujka 2023.