in

U Umagu prva edukacija u cilju zaštite naših nonića

Foto Policijska uprava istarska

Policija je nedavno predstavila preventivni projekt, a sutra će se održati prva u nizu edukacija, kojima je cilj smanjiti prijevare starijih osoba

U sklopu preventivnog projekta ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće”, policijski službenici sutra će održati prvu edukaciju kojoj je cilj smanjiti prijevare starijih osoba.

U srijedu, 3. kolovoza s početkom u 9 sati, u Vijećnici Grada Umaga održat će se edukacija koja je namijenjena starijim osoba, ali i osobama koje su u kontaktu sa starijim osobama. Policijski službenici pojasnit će najčešće oblike prijevara te će savjetovati osobe kako trebaju postupiti u slučaju da posumnjaju kako je riječ o prijevari.

Da podsjetimo, Policijska uprava istarska nedavno je predstavila svoj preventivni projekt ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće”, koji je nastao u suradnji s Istarskom županijom i Radio Istrom. Radio Istra napravila je radijske spotove kroz koje se građane upoznaju s najčešćim oblicima prijevara, a u suradnji s Istarskom županijom, odnosno jedinicama lokalne samouprave, policijski službenici održat će edukacije osoba starije životne dobi.

Osim toga, policijska uprava napravila je i preventivni letak na hrvatskom i talijanskom jeziku koji će se distribuirati u ordinacijama obiteljske medicine, ljekarnama, čitaonicama i na drugim lokacijama koje posjećuju starije osobe.

Pozivamo zainteresirane građane i predstavnike medija da prisustvuju edukaciji kojoj je cilj zaštiti naše noniće, priopćila je Policijska uprava istarska.

vijeće funtana foto tanja kocijančić

VIJEĆE U FUNTANI: Nagrada Sv. Bernardo mladim sportašicama. Političkim strankama dodijeljena sredstva za rad

Foto Plesni studio MOT 2022.

Porečki MOT završio plesni ljetni kamp, otvoreni upisi za jesen