in

VIJEĆE U FUNTANI: Nagrada Sv. Bernardo mladim sportašicama. Političkim strankama dodijeljena sredstva za rad

Foto Tanja Kocijančić - Vijeće u Funtani

Vijećnici Općine Funtana još su jednu sjednicu odradili ekspresno i složno, za tek 17 minuta, te usvojili niz važnih odluka. Među njima je odabir dobitnica Nagrade Sv. Bernardo koja će se službeno uručiti na svečanoj sjednici Vijeća 19. kolovoza u 20 sati, na platou kod crkve.
Ovogodišnje dobitnice su odlične učenice i sportašice Ana Cvitković i Pia Kovačić.

Ana je članica Kluba ritmičko sportske gimnastike Poreč a nagradu će dobiti za prvo mjesto na Međunarodnom Leda cupu u Zagrebu 2021. godine. Pia je kao članica Kluba ritmičke i estetske gimnatike Galatea Funtana osvojila Prvenstvo Hrvatske u vježbi s vijačom 2021., čime je postala članica državne reprezentacije. Prijedlozi grupe građana da se javnim priznanjem Općine Funtana nagrade Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” i Nogometni klub Funtana nisu prihvaćeni, jer prijave nisu bile pravovaljane.

Usvojen je zaključak i raspoređivanju sredstava za redovito financiranje rada političkih stranaka i nezavisnih lista, prema kojem svaki član vijeća (ukupno ih je sedam) ima pravo na mjesečni iznos od 119,47 kuna. Toliko će dobivati mjesečno HDZ i Lista grupe birača Eugena Fabrisa koji imaju po jednog člana, IDS za dva vijećnika 238,94 kune, a Listi grupe birača Igora Žikovića za tri člana pripada 358,41 kuna. Međutim, svi vijećnici sa Žikovićeve liste – on kao predsjednik vijeća, Silvija Štifanić i Deniza Paris Marinović odrekli su se te naknade. Time će novac ostati u proračunu a radi se o 4.300 kuna godišnje kojim će raspolagati općina.

Na početku je IDS-ova vijećnica Ivana Prekalj Martinčević pitala je kako se puni proračun, kako se koristi voda iz izvora za zalijevanje, te navodnjava li se nogometno igralište. Načelnik Mladen Grgeta kazao je da će ova godina biti iznimno dobra za Funtanu, jer su prihodi u prvih 6 mjeseci veći za 24 posto. Turistička sezona jako je dobra i milijunto noćenje ostvareno je prije par dana i to sedam dana ranije nego rekordne 2019. godine. Direktor komunalnog poduzeća Puntica Đankarlo Milokanović kazao je da se voda iz izvora koristi za zalijevanje cvjetnih gredica, ali ne i za zalijevanje zelenih površina. Što se nogometnog igrališta tiče, još nisu uspjeli doći do velike cisterne kojom bi mogli po tehničku vodu u Vrsar.

Puntica ima male tankove od po kubični metar vode koji su dovoljni za cvjetne gredice. Istaknuto je također da građani i poljoprivredvnici Funtane mogu doći na izvor Perila po vodu za svoje potrebe.

Također, donijeta je jednoglasno, sa šest glasova za, odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Funtane. To su komunalne tvrtke Puntica Funtana, Montraker Vrsar, Usluga i Odvodnja Poreč, Istarski vodovod Buzet – PJ Poreč, Veterinarska stanica Poreč, Šahić d.o.o. Funtana, lovačka društva Lim Vrsar i Zec Poreč, te Istarske ceste Pula.

Donijeta je odluka o prodaji nekretnina. Mahom se radi o zemljištima koje građani koriste uz svoje okućnice. Zbog većeg iznosa od 100.000 kuna pred vijećnike je stigla odluka o prodaji k.č.br. 1201/2 koja ima 231 kvadrat za 137.500 kuna Deanu Josiću, koju su prihvatili. Ostale parcele koje su prodane stanovnicima prema odluci načelnika su površine od 91 do 214 četvornih metara, a kupili su ih Dario Gašparini (33.000 kn), Branimir Žiković (77.400 kn), Zana Šaškin (20.600 kn) i Jozo Liović (25.400 kn). Ukupan prihod za proračun ovom prodajom iznosi 293.900 kuna.

Funtana - Foto Istra Terra Magica

FUNTANA prodala okućnice žiteljima za skoro 300.000 kuna

Foto Policijska uprava istarska

U Umagu prva edukacija u cilju zaštite naših nonića