in

U Umagu uhvaćen zbog ilegalnog oružja. Našli mu od puške do protuavionskog topa

Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici su prilikom pretrage pronašli 46 spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta, u suradnji s Policijskom postajom Umag s ispostavom Buje, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 63-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što su prikupili operativne informacije da muškarac nabavlja dijelove oružja, čije je posjedovanje zakonom zabranjeno, policijski službenici ishodovali su nalog suda za pretragu osobe, automobila, doma i drugih prostorija koje 63-godišnjak koristi. Temeljem naloga jučer su obavili pretrage na području Umaga te su prilikom pretrage kuće pronašli 46 različitih spremnika za automatske puške, strojnice, pištolje i protuavionski top.

Riječ je o  sastavnim dijelovima automatskog vatrenog oružje i dugog vatrenog oružje kapaciteta većeg od 10 naboja, a koje je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana zabranjeno posjedovati.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija u subotu 4. ožujka 2023.

Foto Istrian Spring Trophies 2023. - Facebook

U nedjelju, 5. ožujka, biciklističke utrke Poreč Trophy – Donosimo rute kojima će voziti i satnice zatvaranja cesta

brzina foto policija mup akcija

Radari u Istri u nedjelju 5. ožujka 2023.