in

U nedjelju, 5. ožujka, biciklističke utrke Poreč Trophy – Donosimo rute kojima će voziti i satnice zatvaranja cesta

Foto Istrian Spring Trophies 2023. - Facebook

Sutra, 5. ožujka, održat će se biciklističke utrke 24. Poreč Trophy za muškarce i 1. Poreč Trophy LADIES, obje sa starom u Zelenoj laguni i ciljem u Taru.

Poreč Trophy Ladies prvi se put održava
1. Poreč Trophy Ladies

Osim očitog značajnog doprinosa međunarodnom profesionalnom biciklizmu, ovogodišnji Istrian Spring Trophiesi bit će obilježeni još kvalitetnijim muškim natjecateljskim ekipama s maksimalnim brojem PRO – teamova od kojih čak 2 nastupaju na Giro’d Italia 2023. Tu su, zatim, i 3 najbolje rangirana tima u Continental kategoriji za Europu, mnogobrojni razvojni timovi najboljih u svijetu – kategorije World Tour te ostali, zaista snažni, svjetski timovi.

Ženska utrka počinje u nedjelju, 5. ožujka s početkom u 9 sati ispred hotela Parentium, 70 djevojaka će voziti kružnom trasom oko Općine Tar-Vabriga gdje je ujedno i cilj te proglašenje pobjednica koje se očekuje oko 12 sati.

Odmah nakon, u 13.30 započinje i 24. Poreč Trophy, sa 176 natjecatelja u 30 timova isto startno mjesto s istim ciljem u Taru, oko 17 sati. Žene će voztiti pet, a muškarci sedam krugova od Proeča do Tara i natrag preko naselja Labinci opet do Zelene lagune.

Od muških ekipa, Poreč Trophy dovodi odlične – 2 PRO – teama koji se natječu na Giro d’Italia kroz mjesec i pol dana, 3 najbolje prošlogodišnje europske Continental ekipe, a tu su i razvojni timovi ponajboljih svjetskih ekipa među kojima se ističe i ona trenutno najbolja na svijetu – Jumbo Visma Development. Istrian Spring Trophiesi već nekoliko godina zaredom pokazuju tendenciju da filtriraju mlade vozače koji se kasnije u sezoni iskažu svojim rezultatima i prijeđu za prve ekipe. 

Predstavljanje monografije o specijalnoj policiji BAK -Foto Policijska uprava istarska

Predstavljena monografija ”Specijalna jedinica policije Policijske uprave istarske Bak u Domovinskom ratu i poraću”

oružje pištolj puška policija

U Umagu uhvaćen zbog ilegalnog oružja. Našli mu od puške do protuavionskog topa