in

UBOJSTVO U ŽMINJU: Preminuo muškarac koji je u požaru zadobio teške opekline

Foto Vatrogasci Rovinj

Preminuo je muškarac koji je u noći sa 6. na 7. rujna u garaži u Ulici 1. maja u Žminju stradao u požaru

Požar garaže u Žminju – Foto Vatrogasci Rovinj

Policija je zaprimila obavijest iz zagrebačke bolnice da je 24. rujna preminuo 39-godišnji muškarac, koji je u noći sa 6. na 7. rujna u garaži u Ulici 1. maja u Žminju stradao u požaru.

Podsjetimo – rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela ubojstvo (u pokušaju) i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Muškarca se sumnjiči da se u noći sa 6. na 7. rujna, oko ponoći, u garaži u Ulici 1. maja u Žminju verbalno, a potom i fizički sukobio s 39-godišnjim hrvatskim državljaninom. Potom je s ciljem da usmrti 39-godišnjaka, uz pomoć zapaljivog sredstva i otvorenog plamena, izazvao požar u kojem je muškarac zadobio opekline te je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju u riječkoj bolnici.

Požar je zahvatio i automobile Chevrolet, pulske registarske oznake i Ford bez registarske oznake, koji su u potpunosti izgorjeli, čime je 53-godišnjoj vlasnici nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 7. rujna navečer priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Pijan i bez dozvole izazvao nesreću, vozio u suprotnom smjeru i pobjegao

Bez struje 27. rujna na području Poreča, Umaga i Novigrada