in

Udario policajca jer ga je tražio osobnu. Bio je suvozač pijanom vozaču

Ilustracija MUP

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.
 
Policijski službenici su 9. studenoga oko 00.55 sati u Ulici Svetog križa u Brtonigli zatekli automobil Renault, varaždinske registracijske oznake, poprečno zaustavljen na prometnoj traci. Obavljenom kontrolom utvrđeno da je automobilom upravljao 58-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.60 promila, dok se na mjestu suvozača nalazio drugi 58-godišnjak koji je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu i počeo negodovati zbog policijskog postupanja. U trenutku kada ga je policijski službenik upozorio da će ga privesti u policijsku postaju radi utvrđivanja identiteta, muškarac se unio u lice policijskom službeniku, udario ga i odgurnuo.
 
Radi sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike, suvozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. Protiv njega zbog prisile prema službenoj osobi podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici s obzirom da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.
 
Vozač automobila, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, smješten je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak, priopćila je istarska policija 10. studenog 2022.

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: U ponedjeljak promocija PoZiCe u Gradskoj knjižnici

foto Policijska uprava istarska

MUP: Održan okrugli stol o podršci žrtvama nasilja u obitelji