in

POREČ: U ponedjeljak promocija PoZiCe u Gradskoj knjižnici

Foto Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč će u ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine, u 13 sati predstaviti PoZiCu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Zbirka je nastala kao odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika u protekloj školskoj godini u školama Poreča, Zaboka i Crikvenice. PoZiCa već 26 godina uspješno odolijeva svim izazovima te ostaje trajni simbol prijateljstva tih triju gradova i jedinstveni primjer dobre suradnje koja otvara nove svjetonazore mladim literatima i autorima likovnih radova.

Naš program obogatit će pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“ čiji su radovi, uz one nagrađene Katje Mihoković, Nine Vošten i Mirjam Trogrlić, uvršteni u zbirku, a to su: Nina Radetić, Maria Leni Defar, Naja JugovacIskra Ivančić, Lucija GeržinićEva Leona Komšić, Sena Ahmetović, Neva Blažević Nina Slišković.

Učenici čiji likovni radovi krase ovogodišnje izdanje PoZiCe su: Gabriel MomićChiara MačinićTereza ČehićNoa StojnićNatali LakovićElla VrzićTena PavkovićMila KovačevićEva Palman i Adrian Deković.

Nakladnik ovogodišnje zbirke je Pučko otvoreno učilište Zabok. Gradska knjižnica Poreč zahvaljuje svima koji su se uključili u ovogodišnji natječaj Laurus nobilis.

-Pridružite  nam se i preuzmite svoj primjerak PoZiCe i zaronite zajedno s nama u tajanstveni svijet naše djece, poručuju iz porečke knjižnice.

Glasanje u EU Parlamentu - Foto Ured Valtera Flega u Bruxellesu

Hrvatska uskoro u Schengenu. Flego: “Sav trud se isplatio”

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Udario policajca jer ga je tražio osobnu. Bio je suvozač pijanom vozaču