in

Ugašen požar škole na Verudi

Foto PU istarska

U subotu, 20. ožujka u 19,52 sati policija je zaprimila dojavu o požaru na zgradi škole u Banovčevoj ulici u Puli. Pulski vatrogasci ugasili su požar u 20,20 sati. U događaju nema ozlijeđenih, a prema zasad dostupnim informacijama gorio je dio krova. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a kada se za to stvore uvjeti obavit će očevid kako bi utvrdili uzrok požara, objavila je istarska policija u subotu navečer.

-Večeras oko 20 sati buknuo je požar u Osnovnoj školi Veruda u Puli. Netko je bacio baklju na krov i vatra se proširila. Srećom, brzom reakcijom vatrogasaca sve je ugašeno i šteta nije velika. Najoštrije osuđujem ovakvo ponašanje – posljedice su mogle biti puno veće! Škola je između zgrada, danas puše, a osim materijalne štete, mogli su ljudi nastradati! Ne znam kome je moglo pasti na pamet da uništava i dovodi ljude u opasnost! Hvala žurnim službama na brzoj i efikasnoj reakciji, napisao je na svom Facebooku večeras pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kako je objavio pulski portal Regional Express, od čitatelja su zaprimili fotografiju djece i mladih na igralištu koji su prije požara zapalili baklje, što su proslijedili policiji.

Razmjeri štete na školi tek će se utvrditi.

MO MATE BALOTA: Nakon izgradnje škole i dvorane kreće obnova prometnice LaCop-Parens, u planu i uređenje trga u naselju Balota

KAŠTELIR: Vijećnici će raspravljati o prodaji nekretnina i otpisu zastarjelih potraživanja