in

Uhićen piroman. Namjerno izazvao požar, pokušao još dva

Ilustracija - Foto Vatrogasci Rovinj

Šibensko-kninska policija uhvatila je piromana koji je potpalio požar kod Kistanja i pokušao to isto učiniti još dva puta. Radi se o 54-godišnjaku nad kojim su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako navodi policija, sumnjičeni je 23. srpnja u Modrinu Selu, oko 4:30 ujutro, uz uporabu novina i upaljača namjerno izazvao požar u blizini kuća na način da je zapalio suhu travu, koji su vatrogasci pravovremenom reakcijom ugasili i nisu dopustili veliko širenje.

Izgorjela površina je procijenjena na oko 6 hektara (60.000 m2). Također je utvrđeno da je osumnjičeni 28. lipnja na istom području, također uz uporabu upaljača i novina, izazvao dva manja požara koja se nisu proširila, odmah su ugašeni te je izgorjelo oko 70 m2.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, priopćila je policija te županije. 

lisice mup policija

Mladić najprije prijetio smrću pa opljačkao kafić

Foto Facebook Vatrogasci Pula

Požar u Sloveniji pod kontrolom! Pogledajte snimku ogromnog rumunjskog aviona kako ispušta vodu