in

Požar u Sloveniji pod kontrolom! Pogledajte snimku ogromnog rumunjskog aviona kako ispušta vodu

Foto Facebook Vatrogasci Pazin na gašenju požara u Sloveniji

S velikim požarom koji više od tjedan dana hara Slovenijom danas se bori više od 1.500 vatrogasaca, javila je Uprava za zaštitu i spašavanje Slovenije. Tijekom noći oko tisuću vatrogasaca gasilo je i natapalo žarište točke požara te su sanirali rubove požarišta. Dronom je izvršen očevid požarišta, priopćio je regionalni stožer civilne zaštite. Danas će vatrogasne snage nastaviti s radom na terenu, a očekuje se posebno intenzivno natapanje ruba požarišta, priopćio je regionalni stožer CZ-a.

avion spartan rumunjska požar slovenija
Avion Spartan iz Rumunjske – Foto Slovenska vojska

Proteklih dana na Krasu je izgorjelo približno 3.500 hektara površine, izjavio je premijer Robert Golob, prenosi pisanje slovenskih medija Index.hr.

Voditelj intervencije Simon Vendramin potvrdio je u 13 sati da je požar doista pod kontrolom.

“Imamo samo nekoliko otvorenih žarišta, uglavnom u sjevernom dijelu požarišta, uglavnom su to podzemni požari”, rekao je.

“Te točke otkriva helikopter s termo kamerom, a tamo su raspoređene i zračne snage koje navodnjavaju područje. Teren je vrlo nepristupačan jer nema spojnih protupožarnih puteva”, kazao je Vendramin.

Avion Spartan iz Rumunjske - Foto Slovenska vojska
Avion Spartan iz Rumunjske – Foto Slovenska vojska

Oko 1.500 vatrogasaca i dalje je na terenu. Promjene vjetra mogle bi uzrokovati ponovno izbijanje požara. Vendramin je dodao da to područje sigurno neće ostati bez vatrogasaca još barem nekoliko dana.

Slovenska vojska objavila je danas, u nedjelju, na svom Twitteru snimku izbacivanja vode iz rumunjskog aviona Spartan. Za uporabu tog tipa aviona za gašenje bilo je potrebno osigurati koridor od 500 metara bez ljudi i opreme. Spartan u jednom naletu može ispustiti 5000 litara vode.

Snimku pogledajte na jednom od sljedeća dva linka:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-rumunjski-avion-gasi-ogroman-pozar-u-sloveniji/2382340.aspx

https://twitter.com/Slovenskavojska/status/1551107984129916928/photo/1

Detaljnije informacije od danas ujutro iz Slovenije pogledajte na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/ogroman-pozar-u-sloveniji-u-nedjelju-1-500-vatrogasaca-na-terenu-talijani-evakuirali-ljude/

požar vatrogasci rovinj ilustracija

Uhićen piroman. Namjerno izazvao požar, pokušao još dva

ilustracija policija mup motor motociklist policiajac

Teško ozlijeđena vozačica mopeda – Prednost joj oduzeo neoprezni vozač