in

Uhićen Slovenac – Iz auta izbacio bjanko potvrde o cijepljenju i drogu

Foto PU varaždinska

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske su u petak, 25. veljače oko 20.40 sati na jugozapadnoj obilaznici u Varaždinu u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo slovenskih registarskih oznaka. U trenutku zaustavljanja vozila, vozač je kroz prozor izbacio platnenu vrećicu, te jedan pvc paket u obliku cigle, te se ubrzano vozilom dao u bijeg. Na mjestu odbacivanja policijski službenici su osigurali mjesto događaja i obavili očevid, dok su drugi policijski službenici odmah krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem. Očevidom na mjestu događaja je utvrđeno kako je odbačena jedna platnena vrećica sa jednim pvc paketom ispunjen zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu težine 964 grama i dvije papirnate omotnice sa sadržajem ukupno 32 bjanko potvrde o cijepljenju cjepivom „Astra Zeneca“, te jedan pvc paket u obliku cigle ispunjen zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu ukupne težine 1.042 grama.

Foto PU varaždinska policija mup droga
Foto PU varaždinska

Brzim postupanjem i operativnim radom na terenu, policijski službenici su na jednom parkiralištu u Varaždinu zatekli vozilo koje se dalo u bijeg, a u kojem se nalazio vozač koji je vozilom bježao policiji. Provjerom je utvrđeno kako se radi o slovenskom državljaninu starosti 22 godine. Također je utvrđeno kako neprijavljeno boravi u Varaždinu. Mladić je priveden po policijskim službenicima u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici pretražili su osobno vozilo i stan kojim se koristi osumnjičeni u Varaždinu, kojom prilikom su pronašli novac u iznosu od 450 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnji slovenski državljanin će biti tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, objavila je varaždinska policija na svojim stranicama.

U utorak 1. ožujka bez vode 64 naselja na Poreštini zbog radova na cjevovodu Vižinada – Višnjan

Žatika Poreč - Foto Tanja Kocijančić 20-12-2021

Raspored cijepljenja od 1. ožujka – Samo u dva istarska grada cijepi se dva dana