in

Uhvaćen razbojnik iz Novigrada: Najprije u skladištu otuđio jedan auto, a onda uz prijetnju nožem još jedan

Antenal - Foto Tanja Kocijančić

Muškarac je prijavljen za kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i razbojništvo

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i razbojništvo.

Muškarca se sumnjiči da je 17. travnja u 15.18 sati iz dvorišta skladišta u ulici Domovinskih žrtava u Novigradu otuđio nezaključano teretno vozilo Peugeot, pulske registracijske oznake, u vlasništvu pravne osobe iz Novigrada. U vozilu se nalazio ključ s kojim je počinitelj stavio automobil u pogon i odvezao se s njim.

Nakon kraće vožnje novigradskim ulicama, u Zagorskoj ulici pretekao je vozilo Volkswagen Tiguan, francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 72-godišnjak. Osumnjičeni je automobilom prepriječio put Tiguanu, a potom je uz prijetnju nožem nasilno izvukao 72-godišnjaka iz vozila, pri čemu ga je lakše ozlijedio. Počinitelj se nakon toga s protupravno prisvojenim Tiguanom udaljio s mjesta događaja.

Brzom intervencijom policijskih službenika već oko 17.50 sati muškarac je zaustavljen za upravljačem protupravno prisvojenog vozila na mostu Antenal te je priveden u prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je jučer u popodnevnim satima predan u pritvorsku jedinicu policije, objavila je istarska policija 19. travnja 2023..

Foto Policijska uprava primorsko-goranska

Jurila Istarskim ipsilonom s 1.33 promila

Zaspao za volanom pa udario u dva vozila