in

Uhvaćen u ljekarni u Bujama: 62-godišnjak prekršio mjeru samoizolacije

Policija je 24. ožujka oko 14.55 sati zaprimila dojavu da u ljekarni u Bujama jedna osoba ne želi pokazati zdravstvenu iskaznicu. Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja te su ispred ljekarne zatekli 62-godišnjaka, za kojeg su utvrdili da ima izrečenu mjeru samoizolacije. Budući da muškarac nije postupao po izrečenoj mjeri, policijski službenici obavijestili su dežurnog sanitarnog inspektora, uputili muškarca na pridržavanje mjera samoizolacije te će o utvrđenom prekršaju izvijestiti Državni inspektorat radi procesuiranja počinitelja, saznajemo od Policijske uprave istarske.

Policijska uprava istarska apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila istarska@policija.hr ili aplikacije za e-dojave “MUP Sigurnost i povjerenje”. Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

U Istri 3 novooboljela, 4 prekršilo mjere samoizolacije

Presica istarskog Stožera: Najviše oboljelih iz Umaga, Brtonigle, Pule i Novigrada