in

UHVAĆENI U 24-SATNOJ POLICIJSKOJ AKCIJI: Na Ipsilonu jurio 191 km/h, u Rovinju vozio pijan i bez dozvole

Foto: MUP

Kao što je bilo najavljeno, djelatnici Policijske uprave istarske proveli su 3. travnja 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Nadzor je proveden na 95 lokacija, od čega na 44 lokacije koje su predložili građani. Policijski službenici kontrolirali su 216 vozača i utvrdili 151 prekršaj, od čega 111 prekršaja nepropisne brzine kretanja, objavila je PU istarska.

Najveća brzina izmjerena je na Istarskom ipsilonu, na dionici naplata Pula – St. Peličeti, gdje je 33-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom BMW, splitske registarske oznake, krećući se iz smjera naplate Pula u smjeru St. Peličeti, brzinom od 191 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 3.000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Događaj koji se također može izdvojiti je slučaj iz Rovinja, gdje su policijski službenici na ŽC 5101 zbog prekoračenja brzine kontrolirali 36-godišnjaka, koji je upravljao automobilom Renault, pulske registarske oznake, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0.83 promila. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 36-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.  

ROVINJ: Zbog prebrze vožnje poginuo mladi vozač skutera

lakop lacop nesreća pješački prijelaz

POREČ: Kod Lacopa na prometnicu se izlilo lož ulje, vatrogasci u akciji čišćenja