in

U Istri uhvaćeni pijani za volanom. Jednog uhitili pa je pokušao pobjeći

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Dva su vozača jučer prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Pulska prometna policija je 28. studenoga oko 1 sat u Palisinoj ulici u Puli zaustavila 24-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0.98 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Također je kontrolom utvrđeno da vozač upravlja automobilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Policijski službenici policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su jučer oko 17.10 sati prilikom nadzora prometa u mjestu Lindarski Križ zaustavili automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.91 promila upravljao 50-godišnjak. U trenutku kada su mu policijski službenici priopćili da je uhićen, prilikom smještaja u policijsko vozilo, muškarac se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Unatoč izdanim upozorenjima, muškarac se nije smirio te je uz primjenu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje.

Protiv obojice vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak, objavila je istarska policija 29. studenog 2023.

Foto Žminjske mažoretkinje

Mažoretkinje iz srca Istre nižu nagrade na velikim natjecanjima: Svjetska srebra čuvaju se u Žminju

Foto di Gerd Altmann da Pixabay

UMAG: Prevaren prilikom ulaganja u kriptovalute. Dobro su ga opelješili