in

Ukrao novac na bankomatu u Umagu, uhvatili ga na Bajakovu

Foto Policijska uprava istarska - ilustracija

Osumnjičenog za krađu novca uhitili su policijski službenici dok je pokušao prijeći granicu sa Srbijom

Djelatnici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.

Muškarca se sumnjiči da je 28. siječnja oko 21.40 sati u Trgovačkoj ulici u Umagu iskoristio nepažnju 31-godišnjakinje koja prilikom uplate novca na bankomatu nije dovršila transakciju, odnosno nije potvrdila iznos ukupno položenog novca te su novčanice ostale na uplatnom dijelu bankomata. Odmah nakon što se žena udaljila, 32-godišnjak je otuđio novac, čime ju je oštetio za nekoliko stotina eura.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu otkrili identitet počinitelja te su za njim raspisali potragu, a 14. travnja oko 22.55 sati uhitili su ga policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je na graničnom prijelazu Bajakovo pokušao prijeći granicu sa Srbijom.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Također je utvrđeno i kako je počinio prekršaj iz Zakona o strancima, odnosno da je nezakonito boravio na području Hrvatske, radi čega su mu policijski službenici izdali rješenje o protjerivanju i odredili rok za napuštanje Hrvatske, objavila je istarska policija 16. travnja 2023.

Foto Crveni križ

U Pazinu u ponedjeljak akcija darivanja krvi

Foto di PublicDomainPictures da Pixabay

U trgovini vikao i uznemiravao kupce i prodavače, a onda razbio staklo