in

U šumi pronašao pet bombi!

Foto Policijska uprava istarska

Policija poziva  građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, već da ih predaju u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”

Umaška policija s Ispostavom Buje jučer je u jutarnjim satima zaprimila dojavu građana da je prilikom čišćenja šume u mjestu Martinčići kod Grožnjana pronašao eksplozivna sredstva.

O događaju su odmah obaviješteni djelatnici Protueksplozivne jedinice Rijeka, koji su pregledali mjesto događaja i preuzeli pet ručnih bombi.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju, izvijestila je istarska policija 16. veljače 2022.

Foto: Renato Branđolica/HRT

POREČ: Tony Cetinski u Žatici povodom Dana žena!

Provalnički alat - Foto Policijska uprava istarska

Uhićen serijski lopov koji je provaljivao u kuće i vikendice