in

Uhićen serijski lopov koji je provaljivao u kuće i vikendice

Provalnički alat - Foto Policijska uprava istarska

Muškarac je po okončanju kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu policije

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i utvrdila sumnju kako je u razdoblju od studenog 2022. godine do siječnja 2023. godine počinio dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela krađe na području Premanture.

Muškarca se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 12. do 15. studenoga 2022. godine sa neograđene parcele u Premanturi u vlasništvu 70-godišnjaka, otuđio jedan plastični kontejner za vodu od 1000 litara, da bi 17. studenoga 2022. godine, nakon što je prethodno oštetio dvije nadzorne kamere, nasilno ušao u pomoćni objekt na području Premanture u vlasništvu državljanke Republike Slovenije iz kojeg je otuđio bojler, alat i razne metalne sirovine.

Svoj pohod Premanturom nastavio je 9. siječnja 2023. godine kada je nasilno ušao u kuću u vlasništvu 71-godišnjaka te je u pokušaju nasilnog ulaska u spremište za alat zatečen od strane vlasnika nakon čega se udaljio bez da je išta otuđio. Posljednje djelo počinio je 16. siječnja 2023. godine kada je uporabom prikladnog alata sa ulaza vikendice skinuo i otuđio metalna zaštitna vrata.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 15. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je istarska policija 16. veljače 2022.

Foto Policijska uprava istarska

U šumi pronašao pet bombi!

Foto Manuel Paljuh - Peršurić, štiković i Velenik

500 SVJETSKIH BRENDOVA: Poreč je opet domaćin Promohotela, sajma prehrane, pića i opreme za turizam