in

UMAG: Kaznena prijava za roditelje koji su bebu ostavili u užarenom autu

Foto Vatrogasci Umag

Umaška policija s Ispostavom Buje dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47,48 i 22 godine i utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Naime, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno. 

Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili. Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zapovjednik umaških vatrogasaca Bojan Štokovac rekao je da su građani zvali i njih i hitnu pomoć čim su uočili da je beba ostavljena sama u autu.

“Nemamo riječi na tu intervenciju. Nije to telefon da ga zaboraviš  u autu. Moji dečki nisu previše razgovarali s roditeljima, jer je došla policija, ali u autu je bilo 50 stupnjeva, dijete je u autu bilo sigurno pola sata, 45 minuta… možete misliti u kojem je bilo stanju”, rekao je vatrogasni zapovjednik za Dnevnik Nove TV.

 Podsjećamo, nakon što su umaški vatrogasci izvukli dijete iz užarenog auta pojavili su se roditelji s kolicima u kojima je bio – pas! Navodno su policiji rekli, kada su došli, da su dijete – zaboravili!

Podsjećamo, nakon što su umaški vatrogasci izvukli dijete iz užarenog auta pojavili su se roditelji s kolicima u kojima je bio – pas! Više pročitajte u našem članku od jučer na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/45-minuta-na-suncu-umaski-vatrogasci-iz-vozila-izvukli-bebu/

Više pročitajte u našem članku od jučer na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/45-minuta-na-suncu-umaski-vatrogasci-iz-vozila-izvukli-bebu/

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje, objavila je istarska policija 9. lipnja 2022.

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

SV. PETAR U ŠUMI: Uređuju se sportska i poslovna zona. Uskoro otvaranje centra za pljočkanje

Screenshot TZ Marčana

Virtualna šetnja Marčanom – Istražite Stazu Stjepana Hausera, pogled s najljepšeg istarskog vidikovca, Mutvoran…