in

UMAG: Pijan i pod zabranom izazvao nesreću, pa pobjegao

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Umaška policija je jučer, 24. prosinca oko 12,15 sati, zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u Ulici Joakima Rakovca u kojoj je sudjelovalo vozilo BMW pulskih registracijskih oznaka, a čiji se vozač, nakon što je prouzročio nesreću, udaljio bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su oko 17 sati u Ulici poduzetnika u Umagu zaustavili BMW pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjek za kojeg su utvrdili da je prethodno sudjelovao u prometnoj nesreći. Vozač je alkotestiran, te je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0,74 promila za vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Kako je postojala bojazan da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, 38-godišnjak je priveden i smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a bit će prekršajno prijavljen zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 25. prosinca 2022.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ: Prebrzo uletio u kružni tok i sletio van ceste. Imao je 1,77 promila

kuća zgrada požar vatra zgarište

Požar zgrade u bivšoj vojarni