in

UMAG: Požar u stanu u Moeli zarobio tri psića

Foto Facebook

Jučer, 8. rujna, izbio je požar u stambenoj zgradi u Moeli, točnije u stanu na drugom katu u kojem su vatrogasci zatekli tri mala psa. Kako su umaški vatrogasci objavili na svom Facebook profilu, jedan psić je bio u jako lošem stanju zbog udisaja velike količine dima.

-Po zaprimljenoj dojavi u 14.43 sata na intervenciju je upućeno 8 vatrogasaca s 5 vozila. Jednom je psiću pružena pomoć, a na teren je pozvan i veterinar. Srećom pas je ubrzo došao k sebi i veselo se pridružio ostaloj dvojici, napisali su vatrogasci.

Podstanarka koja živi u stanu za vrijeme požara nije bila kod kuće. Ostali stanari zgrade preventivno su evakuirani. Kasnije nitko nije zatražio pomoć. Iz policije saznajemo da je očevidom utvrđeno da je uzrok požara tehnički kvar na isključenoj ventilatorskoj grijalici koja je bila ukopčana u produžni kabel, te da je procijenjeno da je 63-togodišnja vlasnica stana požarom oštećena za 50.000 kuna.

Psić kojem je pozlilo u požaru nažalost kasnije je uginuo, prenijela je policija.

Foto: Vatrogasci Umag

Službeno priopćenje policije od 9. rujna:

U nedjelju, 8. rujna oko 14.30 sati, izbio je požar u stanu u Ulici žrtava fašizma u Umagu. Policijski službenici obavili su očevid s inspektorom zaštite od požara te su utvrdili da je zbog tehničkog kvara na isključenoj ventilatorskoj grijalici, koja je bila ukopčana u produžni kabel, izbio požar u pomoćnoj prostoriji, u kojoj su izgorjeli namještaj i drugi predmeti, dok su preostale prostorije u stanu začađene. Materijalna šteta, koja je nastala 63-godišnjoj vlasnici i 50-godišnjoj korisnici stana, procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

NOVI VRTIĆ UPISAO 70 DJECE – sve potrebe TARA i VABRIGE podmirene, nema nijednog djeteta na listi čekanja

ISTRAMET: Pijavica u Rovinju rušila sve pred sobom, nad Pulom se nadvio ogroman shelf cloud