in

UMAG: Prijetio stanodavcima jer nije htio plaćati režije

Ilustracija MUP

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo iznude.
 
Policija je utvrdila kako je osumnjičeni 22. svibnja oko 11 sati u Materadi, ne bi li pribavio protupravnu imovinsku korist, odnosno stanovao kao podstanar bez plaćanja režija, prijetio stanodavcima. Također je angažirao 42-godišnjaka koji se njegovim stanodavcima predstavio kao inspektor i rekao im da 21-godišnjaku trebaju i dalje omogućiti da kod njih boravi kao podstanar i da ga trebaju osloboditi plaćanja režijskih troškova, kao i da mu trebaju ponovno omogućiti pristup struji i vodi.
 
Navedeno ponašanje osumnjičenika kod 66-godišnjaka i 65-godišnjakinje izazvalo je uznemirenost te je policija nad njim provela kriminalističko istraživanje i privela ga jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Vezano za 42-godišnjaka, policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu na daljnju meritornu odluku, objavila je istarska policija 24. svibnja 2023.

Počela obnova stare škole u Vrsaru

VRSAR: Obnavlja se stara škola koja je stradala u požaru

traka policija foto

Radnik u Istri pao prilikom preskakanja skele na gradilištu. Teško je ozlijeđen