in

VRSAR: Obnavlja se stara škola koja je stradala u požaru

Počela obnova stare škole u Vrsaru

Počeli su radovi prve faze sanacije zgrade stare škole u Vrsaru, koja je teško stradala lani u studenom u požaru. Uzrok požara bio je kvar na prigušnici neonskog rasvjetnog tijela.

-Radovi obuhvaćaju sanaciju krovišta i potkrovne konstrukcije, koja je izgorila u požaru. Izvođač je tvrtka Va-Home d.o.o. iz Požege, ugovorena vrijednost radova je 64.262 eura, odnosno 484.182 kuna bez PDV-a. Rok izvođenja radova je do kraja lipnja, saznajemo od načelnika Općine Vrsar Ivana Geromette.

Dodao je da je zgrada škole, kao i sva općinska imovina, osigurana te je u tijeku postupak utvrđivanja visine konačne štete i naplate od osiguratelja.

Foto Vatrogasci Poreč - Požar na staroj školi u Vrsaru
Foto Vatrogasci Poreč – Požar na staroj školi u Vrsaru 11.11.2022.

Dodajmo da staru školu inače koriste lokalne udruge ali i odjel Umjetničke škole Poreč u kojem se vrsarska djeca glazbeno obrazuju. Nažalost, njihove su učionice u požaru potpuno uništene, pa djeca privremeno nastavu pohađaju u prostorima OŠ Vladimira Nazora Vrsar. Srećom da su te noći porečki vatrogasci uz pomoć vrsarskih DVD-ovaca brzo intervenirali i ugasili požar, te da nije bilo ozlijeđenih.

Foto Gradska knjižnica Poreč

Radionica u Poreču za djecu: “Petkom u pet” s robotima

lisice mup policija

UMAG: Prijetio stanodavcima jer nije htio plaćati režije