in

NOVIGRAD/PULA: Jedan uhvaćen dok je zalijevao marihuanu, a drugi kako je uzgaja u kućnom laboratoriju

Marihuana u Puli - Foto MUP

Pulska i umaška policija su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavile dvojicu muškarca

Foto: PU istarska

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Marihuana u Puli

Policijski službenici su temeljem operativnih saznanja da osobe uzgajaju marihuanu, 28. srpnja oko 19.30 sati na poljoprivrednom zemljištu na području Vodnjana zatekli i uhitili 31-godišnjaka kako zalijeva nasade indijske konoplje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je zajedno s još jednim muškarcem posadio i uzgajao 20 stabljika indijske konoplje visina od 128 do 185 centimetara. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako bi osumnjičeni po sazrijevanju konoplje, nakon branja i sušenja, a s obzirom na razvijenost biljaka, dobio oko 10 kilograma marihuane, no u njegovom naumu spriječili su ga policijski službenici koji su zaplijenili drogu i onemogućili njen dolazak do krajnjih korisnika. 

Osumnjičeni 31-godišnjak je po okončanju kriminalističkog istraživanja priveden jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok policijski službenici tragaju za još jednim muškarcem koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Osim pulskih policajaca uspješni u suzbijanju zlouporabe opojnih droga bili su i umaški policijski službenici koji su 29. srpnja oko 7 sati u Bužiniji uhitili 39-godišnjaka koji je u stanu imao improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje. Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici su obavili pretragu stana, u kojem je pronađena zasebno zasađena 21 stabljika indijske konoplje visina od 3 do 12 centimetara, staklenke i kutije sa sjemenkama indijske konoplje i razna gnojiva za uzgoj. Protiv osumnjičenog muškarca policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu u redovnom postupku.

Marihuana u Umagu

Nakon uspješnih kriminalističkih istraživanja u lipnju, policijski službenici nastavili su poduzimati radnje u cilju pronalaska osoba koje se bave preprodajom droge, a s takvim aktivnostima će nastaviti i dalje. 

Foto: PU istarska

KAŠTIJUN: Župan i gradonačelnici o problemu neodgovarajućeg odlaganja otpada – Vraćat će ga nazad!

Ekskluzivnom degustacijom u kaštelu Morosini Grimani Vinistra nastavila niz odličnih radionica