in

UMAG: Suprugu zatvorio u stanu, tukao je, prijetio…

Ilustracija - Foto Anete Lusina za Pexels

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu – Ispitan osumnjičeni 31-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 7. siječnja 2022. ispitalo hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela tjelesne ozljede, nasilja u obitelji, prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak od 2016. godine do početka 2019. postupio protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, na štetu svoje izvanbračne supruge (1981.) s kojom je živio u dva grada na području Istre. 
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik tijekom 2021. godine, nakon što je prestao  živjeti s oštećenicom, u više joj navrata prijetio te ju je 28. studenoga 2021. u Umagu fizički napao i udarao, a potom zaključao u stanu i prijetio joj, kao i da joj je 5. siječnja 2022. u njenom uredu, uz vikanje i vrijeđanje, uputio prijetnje. 

Županijski sud u Puli je 7. siječnja prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka, navodi Državno odvjetništvo.

Izvor Dorh.hr

maske korona covid pixabay

U Istri u petak nešto manje novozaraženih, no i dalje ima preminulih

hotel maestra novigrad aminess

NOVIGRAD: Maestral proglašen jednim od najboljih hotela u Hrvatskoj