in

UMAG: Uhićen i treći lopov koji je dvaput pokrao istu trgovinu. I to usred “bijela dana”

Ilustracija MUP

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i utvrdila sumnju da je 8. kolovoza oko 15 sati i 19. kolovoza oko 13 sati u Novigradskoj ulici u Umagu, zajedno sa dvojicom muškaraca u dobi od 25 i 22 godine, počinio kaznena djela krađe i razbojničke krađe.

Muškarac je 26. studenog uhićen na području Policijske uprave zagrebačke te je priveden u umašku policijsku postaju. Policijski službenici su nad njim proveli kriminalističko istraživanje te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi odgovarajuća kaznena prijava, javlja istarska policija 28. studenog 2023.

Podsjetimo na vijest iz kolovoza ove godine: Policija je zaprimila prijavu o krađi koja se dogodila 8. kolovoza oko 15 sati u Novigradskoj ulici u Umagu, kada je troje muškaraca ušetalo u trgovinu te su u sportske torbe koje su nosili na ramenima stavili veću količinu kozmetike, s kojom su napustili trgovinu bez plaćanja, čime su pravnu osobu iz Rijeke oštetili za više stotina eura.

Trojka je pohod nastavila i 19. kolovoza oko 13 sati kada su ušli u istu trgovinu i u sportske torbe stavili veću količinu alkoholnih pića i tvrdih sireva te su se uputili prema izlazu iz trgovine. U bijegu su ih pokušale spriječiti dvije djelatnice trgovine, no muškarci su ih odgurnuli i s ukradenim proizvodima istrčali iz trgovine, čime su pravnu osobu oštetili za više stotina eura.

Dvoje muškaraca uhićeno je 22. kolovoza na području Policijske postaje Krk te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok za trećim počiniteljem policija i dalje traga.

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Divljački noćni pohod u Istri: Razbio semafor, retrovizore i staklo na pet vozila, “napadao” zidove zgrada…

Ilustracija policija - MUP

Krao u kampu u Vabrigi i oštetio vlasnika iz Poreča