in

UMAG: Uz prijetnju oružjem htio naplatiti dug pa završio u pritvoru

Foto MUP

Policijski službenici priveli su u pritvorsku jedinicu muškarca koji je pokušao prijetnjama naplatiti novac za izvođenje radova

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protupravna naplata. Muškarca se sumnjiči da je 14. rujna u poslijepodnevnim satima, u prostorijama pravne osobe u Ungariji, uputio ozbiljne prijetnje 33-godišnjem talijanskom državljaninu i tražio od njega plaćanje novca za izvođenje građevinskih radova. Naime, 33-godišnjak je početkom godine dogovorio izvođenje građevinskih radova s jednom građevinskom tvrtkom te je platio dio dogovorenog novca, no ostatak nije jer radovi nisu obavljeni do kraja. Budući da je 59-godišnjak zaprijetio talijanskom državljaninu pištoljem i preuzimanjem duga, ukoliko novac ne isplati u dogovorenom roku, oštećeni je u strahu za vlastiti život prijavio događaj policiji.

Osumnjičeni 59-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 16. rujna u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, objavila je policija.

Njemačka na ‘crvenu listu’ stavila još dvije hrvatske županije i europske metropole

Kod prvog izdavanja vozačke dozvole evo koje dokumente ne treba više priložiti