in

Umjesto masažera starici prodala pojas za mršavljenje

Ilustracija - Foto PU istarska

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, policija poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare 84-godišnje starice koju je za nekoliko tisuća prevarila nepoznata ženska osoba.

Jučer oko 13 sati u stan u Ulici Giovannia Moisea u Rovinju na prijevaru je ušla nepoznata žena koja se starici predstavila kao djelatnica jedne ustanove te je rekla 84-godišnjakinji da ju je poslao liječnik kako bi joj ponudila masažer koji će joj olakšati zdravstvene tegobe. Budući da je bila uvjerena da kupuje masažer koji će joj pomoći, 84-godišnjakinja je ženi dala nekoliko tisuća kuna da bi se kasnije utvrdilo kako je riječ o pojasu za mršavljenje koji vrijedi znatno manje nego što je starica platila.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Kod prijevara u domovima počinitelji, muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti. Također su zabilježeni i slučajevi kada počinitelji nude na prodaju predmete manje vrijednosti koje prikazuju kao predmete veće vrijednosti pa dovode u zabludu oštećene glede marke i kvalitete proizvoda, kao što je bio slučaj i u ovom događaju.

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez. Ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi. Ukoliko se osoba predstavlja kao službena osoba, tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, a vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca. Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

Budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja.

Objavljeni rezultati likovnog natječaja Lions kluba Poreč – Najbolji radovi iz Tara i Sv. Lovreča

policija mup ilustracija

Policija uhvatila 18-godišnjaka zbog krađe alkoholnih pića