in

Usmrtio psa čekićem. U napadu uginuo i drugi pas

Foto Randy Rodriguez za Pixabay - Ilustracija

Vlasnik nije držao svog psa pod nadzorom te je on istrčao iz dvorišta i napao drugog psa, nakon čega ga je vlasnik udario čekićem po glavi

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Jučer oko 8.30 sati u Svetom Petru u Šumi, dok je 60-godišnjakinja šetala svog psa na povodcu, iz dvorišta je istrčao pas koji je napao njenog psa. Žena ih je pokušala razdvojiti, no pas koji je istrčao iz dvorišta ugrizao ju je za ruku te je ona pala na tlo. Tijekom pokušaja razdvajanja pasa, 46-godišnji vlasnik udario je svog psa čekićem po glavi te ga je na taj način usmrtio. Od posljedica napada na mjestu događaja uginuo je i pas 60-godišnjakinje, a ona je lakše ozlijeđena.

Policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju. Protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog usmrćivanja psa, a slijedi mu i novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno držanja životinje bez nadzora, objavila je istarska policija 23. ožujka 2023.

Foto TZ Marčana - Rakalj

Obavijest iz TZ-a Marčana: U subotu biciklistički maraton 3. XCM Rakalj. Informacije o prometu i oznakama

ručna bomba mup

Policiji predao ručnu bombu, dijelove za automatsku pušku i strojnicu i još štošta