in

USRED NEVREMENA U UMAGU: Pomorska policija spasila 86-godišnjeg ribolovca

Foto: PU istarska

Zahvaljujući brzoj intervenciji pomorska je policija spasila 86-godišnjeg muškarca, priopćila je Policijska uprava istarska.

Kako je priopćio Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske, pulska je pomorska policija  danas oko 15.15 sati u umaškom akvatoriju još jednom pokazala da ljudski život nema cijenu i unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru, spasila 86-godišnjeg rekreacijskog ribolovca.

Operativno komunikacijski centar policije  u 14.55 sati zaprimio je dojavu o pozivu u pomoć muškarca koji se s barkom nalazio na 1,2 nautičke milje od obale Umaga.  Naime, nakon što je područje Umaga iznenada zahvatilo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom, 86-godišnji reakreacijski ribolovac, kojemu je na 4,5 metarskoj barci otkazao motor, zbog valova i jakog vjetra bio je nemoćan i u životnoj opasnosti. 

Budući je prijetila opasnost da valovi ne odnesu barku na otvoreno more i potope je, dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula, zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica, nisu dvojili ni sekunde te su se odmah uputili prema unesrećenom.

Dugogodišnje iskustvo na moru, prisebnost i stručnost i ovaj su put polučili spašavanjem ljudskog života. U svega dvadesetak minuta doplovili su do barke, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo, te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u sigurnost umaške luke.

-Zahvaljujući brzoj intervenciji muškarac nije ozlijeđen, a naši pomorski policajci i ovaj put pokazali da su na visini zadatka te da je primarna zadaća policije briga o sigurnosti i zaštiti ljudskih života, priopćila je PU istarska.

TRIBINA I DEMONSTRACIJA SAMOOBRANE ZA ŽENE U REŽIJI MUP-a: Kako se zaštititi od nasilnika

Novigrađani na prvom URBACT Playful Paradigm sastanku u Španjolskoj